Foto: Pixabay

Četvrta sezona ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej”

Lifestyle Autor: B.O. | 16:10 Petak, 29 03 2024 Foto: Pixabay

Istorijski muzej Srbije i udruženje „Unica art” organizuju u četvrtak, 4. aprila, u 20 časova, koncert klavirskog dua „Balkanik”, dvanaesti koncert u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Kako je saopšteno iz Istorijskog muzeja Srbije, klavirski duo „Balkanik” čine pijanistkinje iz Banjaluke Jasna Đurović i Marija Gođevac.

Na programu su kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta, Morisa Ravela, Valerija Gavrilina, Sergeja Rahmanjinova i Aleksandra S. Vujića, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da zainteresovani građani koji žele uživo da prisustvuju koncertu rezervišu mesto na broj telefona 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12 do 19 časova. Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

U Istorijskom muzeju Srbije prezentovana je izložba „Čekajući stalnu postavku” i njen tematski dodatak, gostujuća izložba Muzeja Republike Srpske iz Banjaluke pod nazivom „Orao, lav i krin – heraldika srednjovekovnih srpskih zemalja”, koje zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, od 12 do 20 časova.