Foto: serbia.travel

"(D)oživi ritam leta" – otvaranje letnje sezone na Zlatiboru

Lifestyle Autor: B.O. | 14:51 Sreda, 10 07 2024 Foto: serbia.travel

Na zlatiborskom vrhu Torniku, u utorak, 09. jula JP „Gold gondola“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor i Kulturnim centrom Zlatibor organizovali su najavu letnje turističke sezone i ponude našeg planinskog centra.

Zlatibor se već godinama ističe kao jedinstvena destinacija, poznata po bogatstvu sadržaja za posetioce svih generacija. Turistička organizacija Zlatiborkontinuirano radi na tome da gostima pruži nove i uzbudljive sadržaje i atrakcije, koji će i ovog leta obogatiti boravak na “zlatnoj planini”. To je potvrdio i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Prošle godine Zlatibor je ostvario rekordnu posećenost sa preko milion noćenja. Taj trend razvoja turizma nastavljamo i ove godine, uz sadržaje koje Zlatibor nudi, sigurni smo da ćemo zabeležiti još jednu uspešnu sezonu. Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibornastoje da obogate ponudu novim sadržajima i atrakcijama koje i ovog leta očekuju goste na Zlatiboru. Po dugogodišnjoj tradiciji, sa posebnom pažnjom pripremljen je program koji zvanično počinje 21. jula koncertom Sare Jo, a zatim se nastavlja nizom koncerata u divnom ambijentu Kraljevog trga. Program smo osavremenili i prilagodili mlađoj populaciji i porodicama sa decom. Biće mnogo animacija, predstava za decu, tematskih večeri kao što su nastupi DJ-eva, džez veče, veče narodne muzike i klasične muzike sa Bojanom Suđićem i simfonijskim orkestrom“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Od ove sezone organizovaćemo nagradnu igru koja će se izvlačiti svakog petka sa svečanim proglašenjem pobednika za tu nedelju i bogatim nagradama. Glavno izvlačenje, sa velikom nagradom, biće poslednjeg vikenda avgusta. Sve ovo radimo sa ciljem da stimulišemo boravak u registrovanom smeštaju u turističkim kapacitetima na Zlatiboru. Pravo na nagradu imaće svi turisti koji su registrovani u centralnom informacionom sistemu eTurista. Na ovaj način, pored dodatne vrednosti za turiste kroz nagrade, želimo da podignemo svest o važnosti kategorizacije smeštaja i vođenja uredne evidencije turista na Zlatiboru. Tako se povećava broj registrovanih smeštajnih kapaciteta, što doprinosi rastu turističkog prometa, boljoj vidljivosti, kontroli i kvalitetu usluge na Zlatiboru“, ističe direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Najduža gondola na svetu tokom ovog leta dočekuje goste sa različitim sadržajima kraj Ribničkog jezera i na Torniku, osmišljenim kako bi boravak na „zlatnoj planini“ bio što zanimljiviji stotinama hiljada turista. „Svakog dana, od 12.00 do 14.00 časova u ponudi će biti - brojne besplatne aktivnosti: edukacije o balansu zdrave ishrane i vežbama u prirodi, ljubitelji adrenalskih sportova će moći da se oprobaju u paraglajdingu, tu si i kreativne i edukativne radionice za najmlađe, streličartsvo, tjubing, škola fotografije, bioskop na otvorenom i druge aktivnosti“ , istakla je direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

Otvaranju letnje sezone prisustvovala je i programski direktor Kulturnog centra Zlatibor Ksenija Kovač, koja je prisutne upoznala sa bogatim programom Kulturnog centra. On nudi pozorišne predstave, filmske projekcije i umetničke izložbe. U okviru svog programa, tokom leta organizuju festival "Kultur(na)tura", koji omogućava gostima da uživaju u klasičnoj muzici uz huk vodopada, gledanju predstava pod otvorenim nebom, kao i uživanju u poeziji na neobičnim lokacijama.