Foto: mtsdvorana.rs

Festival ''BEOGRADSKO PROLEĆE 2023'' 22. aprila u MTS dvorani

Lifestyle Autor: K.C. | 15:35 Petak, 17 03 2023 Foto: mtsdvorana.rs

Konkurs za obnovljeno "Beogradsko proleće 2023" i ove godine je izazvao veliko interesovanje neafirmisanih, ali i već poznatih muzičkih autora.

Do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 15. januara do 15. februara, prijavljeno je čak 304 kompozicije u pop i zabavnim aranžmanima.

Poznata su i imena 18 izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala, a poznat je i nagradni fond festivala. U "trci" za prestižnu titulu festivala u organizaciji mts Dvorane i pod medijskim pokroviteljstvom TV Prva i Naksi radija predstaviće se:
TIJANA BOGIĆEVIĆ / KOMPOZICIJA „ KRILA OD DIMA“; MILENA VUČIĆ – KOMPOZICIJA „UDOSTOJI“; SAŠA VASIĆ – KOMPOZICIJA „ OTAC“; LADO LESKOVAR i BORA ĐORĐEVIĆ – KOMPOZICIJA„VERICA“; ISAK ŠABANOVIĆ –KOMPOZICIJA „SVAKOJ SAM PO NEŠTO DAO“; ADI ŠOŠE – KOMPOZICIJA„PUSTO OSTRVO“, ANA STANIĆ – KOMPOZICIJA„GDE SE NE IDE“; NENAD ĆERANIĆ i MIRNA KOŠANIN- KOMPOZICIJA " SAMO LjUBI ME" ; PRINC – KOMPOZICIJA „DIVNA“; KRISTIJAN RAHIMOVSKI – KOMPOZICIJA „SUZE NEBESKE“; DANIJEL ALIBABIĆ – KOMPOZICIJA „PITAJ GA“, MILOŠ STOJKOVIĆ – KOMPOZICIJA „DOĐI U MOJ GRAD“; JELENA VLAHOVIĆ – KOMPOZICIJA „AMANET“, DULE LUŠIN – KOMPOZICIJA „PRST SUDBINE“; MILAN BUJAKOVIĆ – KOMPOZCIJA „MALA“; IVA LORENS – KOMPOZCIJA „STRANAC“; JASNA ĐOKIĆ – KOMPOZICIJA „ SAN O ZALjUBLjENOJ“; MONIKA KNEZOVIĆ – KOMPOZICIJA „JAKA KAD JE NAJTEŽE“

Muzičari će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri, a publika će svojim glasovima dodeliti PRVU, DRUGU I TREĆU NAGRADU FESTIVALA.

Saopštavajući imena takmičara, ali i propozicije festivala, medijima su se obratili: Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija i predsednica Selekcione komisije i Stručnog žirija; Ivan Ilić, muzički urednik Festivala Beogradsko proleće i predsednik Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije i Branko Klanšček, umetnički direktor Festivala Beogradsko proleće.
Branko Klanšček je obraćajući se medijima istakao da je pesma "Čuvam ljubav" Tonija Cetinskog, koja je prošle godine odnela pobedu na Festivalu, sada uveliko regionalni hit što pokazuje da je prošlogodišnja nagrada otišla u prave ruke.

Prva nagrada publike dodeljuje se u iznosu od 300.000 dinara, dok su druga i treća nagrada 200.000 i 100.000 dinara, dok su 4 nagrade žirija u iznosu od 100.000 dinara.

Pre 62 godine - 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje MTS Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni festival zabavne muzike "Beogradsko proleće"