Foto: serbia.travel

Međunarodni festival vina "Interfest" u Novi Sad od 20. do 22. juna

Lifestyle Autor: B.O. | 12:09 Utorak, 18 06 2024 Foto: serbia.travel

Interfest je međunarodni festival vina koji promoviše vino i vinsku kulturu, sa posebnim akcentom na vojvođanskim i fruškogorskim vinima, kao i Novosadskom vinskom putu. Tokom godina, Interfest je prerastao u značajnu privredno-turističku manifestaciju i postao jedan od omiljenih događaja za novosadsku publiku, ali i mnogobrojne turiste koji ga već godinama posećuju. Dugogodišnja tradicija i kvalitet samog festivala doprineo je podizanju vinske kulture u našoj zemlji, ali i turističkoj vidljivosti Novog Sada i Vojvodine na mapi Evrope.

Na festivalu učestvuje više od 100 izlagača, kao i preko 500 različitih vinskih etiketa, kako prepoznatljivih i oprobanih, tako i novih izdanja. Tradicionalno, ovaj festival promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su kroz ovo vreme uspele da izrastu u velika i prepoznatljiva imena na srpskoj i evropskoj sceni. Pored vina, predstavljaju se i destilerije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića i likera. Kvalitetna pića, prate ukusni zalogaji, pre svega različiti sirevi, suhomesnati proizvodi, ali i poznati vojvođanski kolači i peciva.

Radno vreme festivala je od 18.00 do 24.00 časa, ulaz je slobodan, a čaše i vaučeri za degustaciju prodaju se na kapiji na ulazu u festivalsku zonu.