Foto: Beogradski festival igre

Svečano otvoren 20. Beogradski festival igre u Madlenianumu

Lifestyle Autor: B.O. | 10:08 Subota, 18 03 2023 Foto: Beogradski festival igre

Holandska trupa “Introdans” iz grada Arnema večeras je svečano otvorila jubilarno, 20. izdanje Beogradskog festivala igre (BFI) sa sloganom “Zajedno, mi slavimo igru!” u Operi i teatru Madleanianum.

Tri izuzetna koreografa, Sidi Larbi Šerkauji, Andonis Fonjadakis i Manuel Vinjul, udružili su svoje snage u kreaciji neponovljive večeri na muziku Johana Sebastijana Baha. Zajednička ideja je bila da svakoj noti posvete pažnju i daruju život kroz virtuozna tela igrača holandske trupe Introdans. Vinjulov komad je imao svoje prvo međunarodno izvođenje baš na Beogradskom festivalu igre.

Beogradski festival igre slavi dve decenije kontinuiranog uspeha i međunarodne prepoznatljivosti. Kao i prethodnih godina, program je senzacionalan, iako jubilej nosi poseban sjaj i selektorsku odluku da sve predstave treba da uliju nadu i entuzijazam. Igri u čast, okupiće se vrhunski umetnici i sjajne trupe, otvoriti važne teme koje analiziraju savremeno društvo kroz zanimljiv i raznovrstan rečnik pokreta, kreirati trenuci koji imaju snagu da promene svet i pokrenu najlepše emocije. Pod sloganom Zajedno, mi slavimo igru promoteri narednog festivala su igrači rođeni u vreme kada su nastajala prva izdanja manifestacije koja je postala svetski brend.