Foto: antena m

Let Lion-Podgorica otkazan zbog udara ptice

Region Autor: M.S. | 13:37 Nedelja, 09 06 2024 Foto: antena m

Pri poletanju iznajmljenog aviona Airbus 320 na sinoćnjem letu Air Montenegra Lion-Podgorica, ptica je udarila u motor aviona uzrokujući prekid poletanja i otkazivanje leta. Otklanjanje kvara na avionu je u toku, saopšteno je iz kompanije Air Montenegro.

-Nakon kontakta aviona sa pticom, posada je prekinula poletanje i avion je povučen iz saobraćaja. Svim putnicima je obezbeđen smeštaj u hotelu, a tehnička služba je odmah pristupila detaljnoj tehničkoj proveri vazduhoplova. Bezbednost i sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, navode u saopštenju.

Udar ptice je, dodaju, uobičajen problem, sa kojim se često suočavaju u avijaciji i nije nepoznanica u ovoj vrsti posla.

-Tehničke službe rade na otklanjanju kvara na avionu, a očekuje se da će avion sutra biti operativan. Bez obzira na ove otežavajuće okolnosti, sve ostale planirane operativne aktivnosti će biti realizovane, a putnici bezbedno prevezeni na odredišta uz moguće prebukiranje i manja kašnjenja, zaključuju u saopštenju.

Izvor: Antena M