Foto: antena m

MUP: Formirana Komisija za proveru biračkih spiskova u Andrijevici i Budvi

Region Autor: M.S. | 13:57 Sreda, 03 04 2024 Foto: antena m

Imajući u vidu veliko interesovanje javnosti za izborni proces povodom predstojećih izbora za odbornike u opštinama Andrijevica i Budva, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, na predlog ministra Danila Šaranovića, obrazovalo Komisiju za proveru biračkih spiskova u tim opštinama.

-Komisija ima zadatak da proveri sve procedure koje se odnose na sređivanje baze podataka i registara koji su uvezani sa zbirkom podataka biračkog spiska radi obezbeđenja njihove međusobne usklađenosti i tačnosti, kao i sređivanje same zbirke podataka. 

U skladu sa zakonskim ovlašćenjima Ministarstvo unutrašnjih poslova već vrši svakodnevne terenske provere svih promena prebivališta kako bi se osigurala relevantnost izbornog procesa, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, ceneći ulogu svih aktivnih subjekata u sprovođenju izbornog procesa, predloženo je formiranje timova u cilju praćenja ažurnosti i tačnosti biračkog spiska od dana raspisivanja izbora za odbornike u opštinama Andrijevica i Budva do dana proglašenja konačnih rezultata.

Zadatak timova je praćenje, usmeravanje i organizacija realizacije obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova koje proizilaze iz izbornih zakona, za vreme trajanja izbornog procesa.