Foto: antenam.net

Održane ZAVRŠNE KONVENCIJE u predsedničkoj trci u Crnoj Gori

Region Autor: T.T. | 08:19 Subota, 18 03 2023 Foto: antenam.net

Kandidat Demokratskog fronta (DF) za predsednika Crne Gore Andrija Mandić rekao je sinoć na završnoj konvenciji u Podgorici da nema razlike između predsedničkog kandidata DPS Mila Đukanovića i predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, jer kako je rekao obojica priznaju kanonski nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

"Moj jedini protivkandidat je Milo Đukanović, koji će 2. aprila izgubiti imunitet. Nema razlike između Đukanovića i Jakova Milatovića, jer obojica priznaju CPC. Kosovo je srce Srbije, a Metohija duša Crne Gore", kazao je Mandić.

Završna konvencija predsedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića održana je takođe sinoć u Bemax areni.
Lider DPS-a Milo Đukanović poručio je da je spreman i sposoban da Crnu Goru uvede u EU u sledećem mandatu, te da će to i uraditi. Sa konvencije je poručeno i da Crnu Goru ne mogu voditi oni koji nisu 2006. rekli DA obnovi crnogorske nezavisnosti. Vreme je, kako je poručio Đukanović, da razvedre oblaci mržnje i sluganstva koji su se nad Crnom Gorom nadvili 30. avgusta 2020. 
"Još jednom moramo pokazati da ne želimo da budemo 27. izborna jedinica Srbije. Podgorica mora ostati glavni grad evropskih vrednosti, a ne provincija 'srpskog sveta'", istakao je Milo Đukanović.