Foto: antena m

Policija CG upozorava na prevaru putem mejlova sa lažnih adresa

Region Autor: M.S. | 21:35 Četvrtak, 04 07 2024 Foto: antena m

Iz Uprave policije upozorili su kako su danas građanima stizali mejlovi lažnog sadržaja koje navodno potpisuje Aleksandar Radović, koji je do danas bio v.d. direktora te institucije.
 
Nije reč, ističu oni, o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu Aleksandra Radovića.

-Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala,preduzimaju mere i radnje na identifikaciji lica koja su upućivala sporne mejlove, kako u prethodnom navratu, tako i u ovom. Izvršenom analizom utvrđeno je da je reč o takozvanom spam mejlu koji je poslat uz korišćenje Google email servisa (Gmail) u čijem prilogu se nalazi iPDF fajl, sa navodnim obaveštenjem da se protiv primaoca vodi sudski postupak u vezi sa izvršenim krivičnim delima, navode oni.

U daljem tekstu se, kako dodaju, od primaoca zahteva da u predviđenom roku odgovori na mejl, te da mu u suprotnom preti postupak pred nadležnim sudom i da će navodi o krivičnim delima biti prosleđeni pravosudnim organima.

-Još jednom apelujemo na građane i primaoce mejla opisane sadržine da na iste ne odgovaraju i ne otvaraju prilog koji potencijalno može biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni mejl obriše i zabrani prijem sa iste adrese, navode iz Uprave policije.

Izvor: Antena M