Foto: pixabay

Pravi se novi politički savez u Crnoj Gori

Region Autor: M.S. | 10:33 Četvrtak, 25 04 2024 Foto: pixabay

Građanski ‘pakt’ Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, koji će biti još širi angažmanom srodnih organizacija i pojedinaca, prvi će put nastupiti zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Budvi 26. maja. 

Znajući raspodelu snaga u tom gradu, čini se kako će njihov inauguralni nastup biti više ‘zagrejavanje’ za izbore koji slede – pre svega za one u Kotoru, gde sve tri partije imaju jako aktivne opštinske odbore.

Kako je Portalu Analitika nezvanično saopšteno iz jedne od partija, njihov savez neće biti samo koalicija srodnih političkih subjekata, već će težiti znatno širem objedinjavanju snaga koje su na građanskom i evropskom fonu. Veruju kako prostor za jačanje tako koncipiranog pokreta postoji.

Računaju, tako, na slobodne pojedince, akademske radnike, lokalne grupe i organizacije, a veruju da će biračima – bilo na lokalnom ili državnom nivou – ponuditi nešto što je novo, uz platformu kojom će se na moderan način suprotstaviti destruktivnim procesima u crnogorskoj politici.

Podsetimo, pomenute stranke već raspolažu brojnim mandatima u lokalnim parlamentima širom države, neke od njih imaju i čelnike opština, poput Cetinja i Plava, a što se državnog nivoa tiče – u Skupštini su zastupljene Socijaldemokrate.

Izvor: Antena M