Foto: antena m

Predstavnici izbornih lista danas se sastaju sa Milatovićem

Region Autor: M.S. | 10:14 Ponedeljak, 29 05 2023 Foto: antena m

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović razgovaraće danas sa predstavnicima lista koje učestvuju na parlamentarnim izborima o ključnim temama za dalji razvoj države.

Milatović je u pozivnom pismu nosiocima lista naveo da će politički dijalog biti intenziviran nakon parlamentarnih izbora 11. juna.

On je rekao da je, osim pokretanja međustranačkog dijaloga, cilj sastanka i unapređenje političkog ambijenta u kom se održavaju izbori i jačanje poverenja u izborni proces.

Pored toga, kako je dodao Milatović, sa sastanka će biti poslata snažna poruka opredeljenosti svih izbornih lista da, promovisanjem različitih programskih ponuda i realizovanjem fer kampanje, doprinesu daljem demokratskom sazrevanju crnogorskog društva.

"Građani zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, pa da i na taj način pošaljemo dobru poruku kako građanima, tako i našim međunarodnim partnerima“, navodi se u pismu Milatovića.

Sastanku neće prisustvovati nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević i nosilalac liste Socijaldemokratske partije Crne Gore Nikola Đurašković.

Sastanku neće prisustvovati ni nosilac liste Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Izbornu listu kolicije Zajedno predstavljaće potpredsednik Demokratske partije socijalista Abaz Dizdarević.

Na vanrednim parlamentarnim izborima učestvuje 15 lista.