Foto: Skupština Crne Gore

Skupštinska većina u CG razgovarala o rezoluciji o Jasenovcu

Region Autor: M.S. | 21:53 Ponedeljak, 13 05 2024 Foto: Skupština Crne Gore

U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine o podnošenju rezolucije o Jasenovcu. Sastanku je prisustvovao i premijer Milojko Spajić, predsednik parlamenta i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lideri Demokrata, DNP-a i Albanske alternative, Aleksa Bečić, Milan Knežević i Nik Đeljošaj.

Predsednik Skupštine Andrija Mandić je nakon sastanka novinarima kazao da ima mnogo izazova, ali i razlika među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje nemaju podršku srpskog naroda u Crnoj Gori.

„Ali odlučili smo i dogovorili da to sve kroz jedan dogovor svih činilaca parlamentarne većine rešavamo“, kazao je Mandić.

Prekosutra je, kako kaže, sastanak lidera regiona gde će biti i predstavnici SAD.

„Verujemo da će nakon tog razgovora mnoge stvaru biti jasnije“, kazao je Mandić.

On kaže da se na današnjem sastanku govorilo o mnogim temama.

„Govorili smo o Rezoluciji o Srebrenici, rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj sledi. Za svakog građanina Crne Gore najvažniji je put ka EU, a to znači i veće plate i penzije...“, kazao je Mandić.

Predsednik parlamenta Andrija Mandić rekao je ranije da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti Rezoluciju o Jasenovcu. Ta rezolucija biće predložena parlamentu Crne Gore.

"Očekujemo stoprocentu podršku vlasti i opozicije", rekao je Mandić ranije na Premijerskom satu.

Ta inicijativa usledila je nakon što je premijer Milojko Spajić najavio da će Vlada u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija (UN) glasati za rezoluciju o Srebrenici.

Izvor: Antena M