Foto: x/josemorgado

Bolan PORAZ Đokovića! Bez grend slem titule i PAD na ATP listi

Sport Autor: K.C. | 05:51 Subota, 31 08 2024 Foto: x/josemorgado

Novi šok na Ju-Es openu! Srpski teniser Novak Đoković ispao je sa ovogodišnjeg Ju-Es opena u 3. kolu, gde je poražen od Alekseja Popirina sa 3:1, po setovima 6:4, 6:4, 2:6, 6:4!
Nakon ispadanja Karlosa Alkaraza, ovo je najveće iznenađenje ovogodišnjeg turnira.

Nije ličio Novak na sebe tokom čitavog turnira, pokazao je mane i u prvom i u drugom kolu, jednostavno nije mogao da ponovi igre iz Pariza. Servis je bio i najveći problem, jer nikako nije išlo. Na kraju se ispostavilo da je Đoković i stigao na meč", ali poprilično kasno.

Koristili su to protiv njega i u prva dva kola gde se mučio, dok je Popirin marljivo, strpljivo čekao i svoju igru je nakon osvojenog Mastersa spremio posebno da ugrozi Novaka. Naš teniser od samog starta nije mogao da pronađe sebe.

Veoma lako je izgubio i prvi, ali i drugi set, da bi znake života" pokazao tek u trećem setu. Tada je Nole zaličio na sebe, publika se probudila, podigla se na noge i dala mu vetar u leđa potreban da se povrati u meč.

Ipak, ta podrška je bila samo kratkog daha, jer je već u četvrtom setu sve nestalo kao rukom odnešeno. Jednostavno, Đoković nije ličio na sebe i to je ono što je presudilo u ovom meču, dok će Popirin u sledećem kolu igrati protiv domaćeg tenisera Frensisa Tiafoa.

Novak Đoković će doživeti i ogroman pad na ATP listi pošto je branio titulu osvojenu prošle godine.

Bio je ovo našem teniseru prvi poraz od Australijanca posle tri pobede i prva rana eliminacija sa nekog grend slema prvi put od 2017. godine, kada je bio povređen, i kada je na Australijan openu stao u drugom kolu.  Takođe, biće ovo prva sezona posle sedam godina koju će naš teniser završiti bez osvojenog grend slema.