Foto: x/mundodotenispod

Đoković ima NOVOG TRENERA?!

Sport Autor: K.C. | 14:43 Ponedeljak, 27 05 2024 Foto: x/mundodotenispod

Na ovogodišnjem Rolan Garosu, najbolji teniser sveta Novak Đoković, neće sarađivati sa Nenadom Zimonjićem koji ga je pratio u Monte Karlu i Madridu.
U Ženevi je bio bez trenera, a kada su svi pomislili da bi to mogao da bude slučaj i u Parizu, najbolji srpski sportista angažovao je pojačanje!

U stručni štab prvoplasiranog na ATP listi, iz Beograda, stiže dugogodišnji trener u TC Novak" Boris Bošnjaković! On će na Rolan Garosu biti priključen Đokovićevom timu i baviće se striktno teniskim stvarima, kako na treninzima i mečevima, tako i u analizi rivala. Kako se navodi, Bošnjaković je već sleteo u Pariz!

Prethodnih godina Bošnjaković je često bio deo tima koji Novaka Đokovića priprema za turnire, a njihovo prijateljstvo veoma je čvrsto. Između ostalog, pokazatelj koliko Novak ceni Borisa pokazuje i to što mu je dodelio ulogu glavnog trenera u teniskoj akademiji koju je držao u Beogradu, na terenima kompleksa „Milan Gale Muškatirović".

Trebalo bi ovo uzeti i sa malom dozom rezerve, jer je Boris u stručnom štabu Novaka nekoliko meseci već kao analitičar. Nije bio na treninzima, tako da se ne isključuje mogućnost ni da će ostati u toj ulozi. Da li će biti i „unapređenja" znaće se već danas, pošto Novak drži prvu konferenciju za medije u Parizu od 16 časova.

Boris Bošnjaković će imati daleko zahtevniji zadatak, pošto je cilj Novaka Đokovića da u Parizu osvoji 25. grend slem titulu i tako se za još jedan korak udalji rivalima u pričama o najboljem svih vremena.
Takođe, izuzetno je važno da se Đoković pripremi za Olimpijske igre koje će se igrati na istom mestu.