Foto: tw/srihariravi12

Đoković pred 37. meč protiv Endija Marija: IMPRESIVNO je što je on i dalje tu!

Sport Autor: K.C. | 13:12 Sreda, 04 05 2022 Foto: tw/srihariravi12

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u osmini finala Mastersa u Madridu igraće protiv Britanca Endija Mareja, koji je u drugom kolu savladao Kanađanina Denisa Šapovalova 6:1, 3:6, 6:2.

Prvi teniser sveta Novak Đoković prokomentarisao je predstojeći susret sa dugogodišnjim prijateljem i rivalom Endijem Marijem u Madridu.

"Impresivno je što je i dalje tu, s obzirom na operaciju i na sve što ga je pratilo prethodnih godina. Njegova upornost i borbeni duh su prava inspiracija", rekao je Đoković.

Srbin i Britanac sastaće se u četvrtak u osmini finala Mastersa u Madridu. Biće to njihov 37. međusobni duel, a Đoković vodi 25-11. Oni će se sastati prvi put još od Dohe 2017.

Marej je od Dohe 2017. operisao kuk i razmišljao o kraju karijere, ali je uspeo da se vrati i trenutno je 85. teniser na svetu, što je Novak zdušno pohvalio

- Pogledao sam nekoliko njegovih mečeva, zapravo sam pogledao deo duela iz prvog kola sa Dominikom Timom. Dobro se kreće, igra sve bolje. To je fantastično videti, pošto je on važan igrač za naš sport. Ostavio je trag u istoriji našeg sporta, osvojio je tri grend slem titule, zlatne medalje na Olimpijskim igrama i bio je broj jedan. On je jedno od najvažnijih imena koje imamo i odlično je što se i dalje takmiči na najvišem nivou - rekao je Đoković.

Pobednik će se u četvrtfinalu naći sa pobednikom meča u kom će se sastati bolji iz duela Hurkač – Davidovič Fokina i Lajović – Rud.

Foto: tw/ymanna3