Foto: tw/GeorgeSpalluto

Đoković u 11. POLUFINALU Australijen opena

Sport Autor: K.C. | 10:28 Utorak, 23 01 2024 Foto: tw/GeorgeSpalluto

Novak Đoković savladao je Tejlora Frica 3-1 i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Nije bilo lako danas našem asu. Nije samo Amerikanac bio protivnik, paklen vrućina je zadavala dosta problema Novaku.  Visokih 30 stepeni je svakako uticalo na njegovu koncetraciju.

Ipak, pokazao je srpski teniser opet klasu i to da nije bez razloga najbolji teniser svih vremena. Bilo je nerviranja, vikao je na Gorana Ivaniševića zbog odsustva njegovih reakcija, hladio s kesicama leda, propuštao brejk prilike, ipak zasluženo se plasirao u polufinale.

Od samog starta videlo se da Đokovićev protivnik nije došao da se preda. U momentima kada je loše ulazio gemove na svoj servis, uspeo je kasnije asovim i servis vinerima da spasi. Čak osam brejk lopti je propustio Fric u prvom setu. Nakon toga je imao dve prilike da osvoji set, ali nije mu pošlo za rukom. Usledio je taj-brejk, gde je Novak bez većih problema poveo u setovima.

U drugom setu Tejlor Fric je bio taj koji je prvi stigao do brejka, a Nole je uporno nastavio da propušta svoje prilike. Čak sedam puta je Srbin imao priliku da dođe do gema na protivnikov servis, ali nikako nije uspeovao da ostvari svoje ciljeve. To je iskoristio američki teniser i tako došao do poravnanja u setovima.

Od trećeg seta, rekorder po osvojenim grend slemovima ponovo je bio taj koji kontroliše situaciju. Dva puta je nadmudrio protivnika na njegov servis, što ga je dodatno približilo polufinalu Otvorenog prvenstva Australije. Slična situacija je bila i u četvrtom setu, kako je vreme odmicalo, Novak je  bio sve sigurniji, a njegov protivnik nije više imao rešenja za njegovu igru.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće bolji iz duela Janika Sinera i Andreja Rubljova.