Foto: tw/kkcrvenazvezda

Evroliga: Crvena zvezda PORAŽENA od Olimpije iz Milana

Sport Autor: K.C. | 06:24 Subota, 25 11 2023 Foto: tw/kkcrvenazvezda

U 10. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpije iz Milana na svom parketu sa 93:71, pa trenutno imaju skor 3-7, dok je ekipa iz Italije na skoru 4-6.

U prvom poluvremenu i početkom treće deonice nije izgledalo da će crveno-beli doživeti ovakav kraj. Zvezda je posle magične trojke Teodosića vodila sa 39:38, imala je sedam poena prednosti, ali u nastavku meča, nije uspela da pronađe rešenje za šuterski izuzetno raspoloženu ekipu iz grada mode, koja je ubacila 17 trojki.

Odbrana je zakazala u nastavku meča. Nismo uspeli da kontrolišemo šut rivala, primili smo jako mnogo trojki, a svaka trojka je ubijala naše samopouzdanje za igru u oba smera.”, rekao je Sferopulos, pa nastavio:

Igrali smo dobro sve do sredine treće deonice. Imali smo prednost, ali je Milano ušao u seriju šuteva za tri poena, mi nismo mogli da pogodimo gotovo ništa, menjali smo odbranu, ali su sve lopte ulazile u naš koš. Hvala navijačima, žao mi je što nismo opravdali njihova očekivanja, moramo da podignemo glavu i nastavimo da se borimo zajedno”.
„Imamo problema sa povređenim igračima, nije tačno da je Hanga ozbiljno povređen, ali ne želim u tome da tražim alibi za poraz. Ko je kriv za ovakav epilog meča? Uvek je odgovoran trener, u ovom slučaju ja. Uradiću sve što je u mojoj moći da u periodu koji sledi, ekipa izgleda daleko bolje”.