Foto: unsplash.com

Kako će se igrati tenis u Francuskoj - ATP poslao zvaničan dopis teniserima?

Sport Autor: A.C. | 19:03 Sreda, 19 01 2022 Foto: unsplash.com

Kako prenose mediji u Srbiji, ATP je teniserima poslao zvaničan dopis, u kome se navodi da će samo vakcinisani igrači imati priliku da nastupaju na turnirima u Francuskoj.
Ta pravila važila bi i za drugi grend slem u sezoni, Rolan Garos. Otvoreno prvenstvo Francuske na programu je od 24. maja, a titulu i 2000 osvojenih poena trebalo bi da  brani Novak Đoković koji bi time nastavio i put ka 21. osvojenom Gren slem turniru.

Za sada na zvaničnom sajtu ATP nema vesti o ovome dopisu.


Navodno, mejl ATP je nosio oznaku ‘VAŽNO‘. U naslovu istog pisalo je ‘Zahtev za vakcinacijom u Francuskoj‘ a u telu mejla navodi se kako je TFF (Teniska Federecija Francuske) obavestila čelnike ATP da će u narednom vremenskom intervalu biti usvojen zakonski akt kojim se to reguliše. Reč je o aktu kojim se zabranjuje učešće na sportskim događajima svim nevakcinisanim sportistima.

Trenutno je nejasno da li će igračima koji su se oporavili od virusa korona biti dopušteno da igraju, ukoliko nisu primili makar jednu dozu vakcine.

Teniseri će, prenose mediji, morati da budu vakcinisani svim dozama ili će u svom posedu morati da imaju sertifikat koji potvrđuje da iz dokazanih medicinskih razloga ne smeju da prime vakcinu.

Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, postavlja se sve više pitanje kako će se u budućnosti organizovati teniski turniri s obzirom na politiku (ne)priznavanja različitih vakcina, kao i činjenice da za sada nema jasnih pokazatelja šta bi bili razlozi za prihvatljivo medicinsko izuzeće nevakcinisanih tenisera.