Foto: tw/PartizanBC

Kevin Panter želi da IGRA ZA SRBIJU!

Sport Autor: K.C. | 08:10 Utorak, 26 09 2023 Foto: tw/PartizanBC

Košarkaš Kevin Panter je u intervjuu za TV Arena Sport odgovorio da li bi prihvatio da obuče dres Srbije. Na konkretno pitanje: Da li bi želeo da igraš za Srbiju?", Amerikanac je spremno odgovorio, a njegov odgovor će verovatno izazvati veliku polemiku u košarkaškoj javnosti.

Ako se bude ukazala prilika, ako bude imalo smisla, želeo bih!", kazao je Kevin Panter.

Inače, Panter je 2019 zaigrao u Crvenoj zvezdi i posle svega nekoliko meseci dobio srpski pasoš. Leto kasnije nastavio je karijeru u Milanu, ali se 2021. vratio u Beograd, samo ovoga puta u dresu Partizana. 

Mi moramo da razumemo da živimo u globalnom svetu. Čitav svet igra sa strancima. Imamo i u Srbiji puno stranaca u drugim reprezentativnim selekcijama. Ljudi koji poznaju košarku, ja živim sa njima, oni već na svoj način vrše pritisak da neko od stranaca igra za reprezentaciju. Kod nas je to zato što smo zemlja košarke. Zna se kolika je popularnost košarke u Srbiji. Vidi se to kroz Evroligu, veliko je interesovanja publike, ne samo partizanovaca. To je tema koja je interesantna. Ja kažem, iz dana u dan se popularnost povećava, možda i zbog uticaja NBA lige i Jokića.", rekao je na ovu tenu ranije i selektor Srbije Svetislav Pešić.