Foto: fb/NOVAK DJOKOVIC FAN CLUB

KRALJEVSKI doček za Đokovića u Rijadu

Sport Autor: K.C. | 10:52 Sreda, 27 12 2023 Foto: fb/NOVAK DJOKOVIC FAN CLUB

Novak Đoković i Karlos Alkaraz u Rijadu na spektakularan način najaviće novu tenisku sezonu.

Srpski teniser imao je kraljevski doček u Rijadu, svita šeika pala je u trans kada je videla Đokovića, a obezbeđenje je najboljeg tenisera planete pratilo na svakom koraku.

Đoković se družio sa lokalnim zvaničnicima, uživao je u večeri, a deluje da mu je bilo veoma prijatno po dolasku u Saudijsku Arabiju. 

Primljen je raskošno, bogato i ekstravagantno, pa je dobio buket cveća, ličnu turu kroz Rijad i krstarenje brodićem tokom čuvenih noći u ovom gradu.

Sve ovo je pokazalo koliko su u Saudijskoj Arabiji zahvalni što je najbolji teniser svih vremena stigao u Rijad.

Novak i Alkaraz će se sastati danas, u 16 sati, u okviru egzibicije, koju su u utorak otvorile Arina Sabalenka i Ons Žaber.

Meč će pokazati u kakvoj formi se Novak nalazi pred put u Australiju, a iako to neće biti takmičarski meč gotovo da je garantovano da će to biti spektakl.

Biće mnogo zabavnih momenata, a ujedno će i dva tenisera proveriti ko je odradio bolje pripreme do sada. 

Ovo će biti njihov novi duel, a trenutno sa 3-2 u pobedama vodi srpski as, koji je slavio u poslednjem okršaju u polufinalu Torina.

Karlitos je dobio prvi međusobni duel u Madridu 2022, da bi ga grčevi i sjajni Novak koštali poraza na Rolan Garosu ove godine.

Usledio je okršaj u finalu Vimbldona, koji je pripao Špancu, da bi pre spomenutog meča na Završnom mastersu, Đoković slavio u finalu Sinsinatija.

Novi susret biće igran u Kraljevskoj areni u Rijadu, gde je pre nekoliko dana organizovan bokserski spektakl sa Entonijem Džošuom i drugim svetski poznatim borcima.

„Prvi put sam ovde, ima tako mnogo toga da se nauči o ovoj zemlji. Znate, velika stvar za Saudijsku Arabiju je što će organizovati Svetski Ekspo 2030. To simbolizuje rast zemlje i njeno globalno prisustvo. Uzbuđen sam što vidim da je Saudijska Arabija otvorila vrata svetu sporta, zabave i lidera u biznisu", rekao je Novak.

Pojavljivanje Novaka i Karlosa u Saudijskoj Arabiji važno je za tenis, a postoji debata da li poznati sportisti treba da dolaze u ovu zemlju.

Priča se o ljudskim pravima, ali i novac tamošnjih milijardera već je uveliko ušao u boks, golf, Formulu 1...