Foto: ig/matswilanderofficial

MATS VILANDER oduševljen stavom i odlukom Đokovića da se bori "Ne bih bio u koži onih koji Novaka ljute!"

Sport Autor: K.C. | 10:46 Subota, 08 01 2022 Foto: ig/matswilanderofficial

Mats Vilander smatra da će biti političkog pritiska prilikom odlučivanja o statusu Novaka Đokovića u Australiji i poručuje: "Ne bih bio u koži onih koji Novaka ljute. Najgori je kada se naljuti. Znamo kako to izgleda. Ukoliko bi ga pustili da odigra turnir posle ovoga, mislim da mu ne bi bilo ravnog. To sada i svi znaju", prenose beogradski mediji njegovu izjavu za Telegraf.

"Siguran sam da je doputovao u Melburn s uverenjem da ima ispravne papire. Sa druge stane vlasti žele da dokažu da je zakon jednak za sve, pa i za najboljeg tenisera. Fali informacija... Smatram da Novak ima šansi da dobije postupak protiv deportacije, ali je protiv njega podatak da australijska vlada neće želeti da ispadne gubitnička u očima svojih glasača, a izbori su blizu. Političari moraju delovati jaki i to je premijer učinio kada je rekao da u Australiju neće ući niko ko nije vakcinisan. Iskreno mislim da su zbog toga Novakove šanse male, mada žarko želim da dobije na sudu jer volim gledati ga dok igra", kazao je Vilander u intervjuu španskoj Marki.

Sedmostruki osvajač grend slem turnira ne krije ni oduševljenje stavom i odlukom Đokovića da se bori.

"Naravno da mi se dopada njegova odluka. To je način da pokažete ljudima da vam je stalo do igre, koliko volite Australiju i Ozi open. Pokazuje i koliko želi da upiše svoje ime u istoriju ove igre i sporta. Naravno da ga niko ne bi osudio da je kazao - u redu, ovo je bilo previše! Ali to bi bilo i najlakše, a njegov način je da ostane u tom sobičku koliko god je potrebno i da se bori"

Ipak, Novak će u budućnosti imati dodatnih problema. "Moraće se vakcinisati da bi igrao na Vimbldonu, US openu... Možda ima medicinskih razloga da ne sme primiti vakcinu, znam takvih slučajeva. Ipak, ne mogu da zamislim da ne gledam jednog takvog velikana jer mora u sportsku penziju zbog toga što nije vakcinisan".

Izvor: marka