Foto: ig/serbian_sports

Milorad Čavić NA SUDU traži svoje NACIONALNO SPORTSKO PRIZNANJE!

Sport Autor: K.C. | 08:17 Nedelja, 13 08 2023 Foto: ig/serbian_sports

Milorad Čavić i Plivački savez Srbije 8. novembra 2023. godine susrešće se na sudu. Najbolji srpski plivač u istoriji tužio je matični savez zbog toga što na vreme nije podneo zahtev za nacionalnu penziju Ministarstvu omladine i sporta.Godina prođe, dan nikad. Bio je u Laušević u pravu kada je rekao da je Srbija „zemlja gde se u svemu kasni. Samo se umire pre vremena“.

Milorad Čavić je u objavi podelio javno svoju muku.

„Fun fact: da li znate da sam zahvaljujući plivačkom savezu ostao bez dve nagrade iz 2008. godine i da se još malo pet godina peglam sa istim savezom za svoje Nacionalno Sportsko Priznanje? Vidimo se na Sudu u novembru, PSS. #Obraz kao đon

Čavić se u istoj objavi obratio i Ministastvu sporta i predsedniku Srbije.
„@omladina i sport i @avucic, pravedno bi bilo da intervenišete makar 3%“.

Milorad Čavić je za Sport Klub izjavio: „Dolazim u novembru u Srbiju na ročište sa Plivačkim savezom Srbije. Moram pred sudom da tražim ono što mi pripada“

Predsednik Plivačkog saveza Srbije, Boris Drobac, u izjavi za Sportklub ističe mu je krivo što se o plivanju piše zbog ovakvih stvari. ,,Nije ni malo prijatna situacija. I sve je to problem koji smo nasledili od prethodnog rukovodstva, koje je vodilo Savez te 2008. godine i sada mi to moramo da rešavamo“, istakao je Drobac.

,,Kao što obično biva, stvari su užasno proste u svojoj suštini. Ajmo od početka. Čavić je na osnovu zakona, odluke, pravilnika trebalo za svoj uspeh da dobije nešto. Sada se postavlja pitanje ko je trebalo time da se bavi. Savez? Ministarstvo? Klub? Trener? Možda neki menadžer? Sam Čavić? Suštinska je stvar ovde šta piše u toj odluci. Ko tačno treba da napiše, overi, podnese papir?“, precizirao je predsednik Saveza.

,,Ja sam za to da se sve lepo raspetlja. Mnogo tu ima rekla-kazala varijanti. Svako prebacuje na drugog odgovornost“, zaključio je Drobac govoreći o postupku koji će, na žalost, svoj epilog izgleda dobiti na sudu umesto u bazenu gde su izvanredni rezultati Milorada Čavića proslavili čitavu našu zemlju.