Foto: ig/jaramazognjen

NOVI PROBLEMI za košarkašku reprezentaciju Srbije

Sport Autor: K.C. | 22:18 Ponedeljak, 31 07 2023 Foto: ig/jaramazognjen

Reprezentacija Srbije će 1. avgusta odigrati trening utakmicu protiv reprezentacije BiH, a prema dogovoru, ona će biti zatvorena za javnost i izveštaj sa meča neće biti javno dostupan.

Još jedan takav pripremni meč Srbija će imati dva dana kasnije, protiv selekcije Poljske.

Za malo manje od mesec dana počeće i Svetsko prvenstvo u košarci, a već sada je poznato da u dresu „Orlova“ na planetarnoj smotri pored Jokića, Micića i Kalimića, neće biti ni Ognjena Jaramaza i Alekseja Pokuševskog.

Usled povreda sa kojim su i ušli u reprezentativne obaveze ovog leta, Jaramaz i Pokuševski neće moći da se priključe timu i budu u konkurenciji za konačnih 12 „Orlova“ na Svetskom prvenstvu, piše na sajtu KSS.

O povredama Jaramaza i Pokuševskog, prof. dr Dragan Radovanović kaže:

– Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge Reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Ognjen Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa Reprezentacijom na Svetskom prvenstvu. Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi Reprezentaciji za ovu akciju, istakao je Radovanović.