Foto: tw/kkcrvenazvezda

Odličan start vaterpolista - potopljen Izrael

Sport Autor: M.S. | 21:20 Petak, 05 01 2024 Foto: tw/kkcrvenazvezda

Vaterpolisti Srbije ostvarili su pobedu na premijernoj utakmici EP koje se održava u Hrvatskoj. Oni su rezultatom 22:1 pobedili selekciju Izraela.

Utakmica sa Izraelom je zaboravljena čim se završila. Obično u ovakvim susretima posle četvrtinu-dve dodje do opuštanja ali se to sada nije dogodilo. Od početka do kraja Srbija je igrala daleko više nego što je bilo potrebno da se osvoje tri boda.

To i jeste način da se osmina finala bez obzira ko bude bio rival dočeka u optimalnoj formi.

Statistički Srbija je postigla 22 gola iz 35 pokušaja. Domet Izraela iz 16 pokušaja je gol iz peterca i tri prečke. Radulović je bio najraspucaniji 8-4, bez promašaja iz tri pokušaja su bili Jakšić, Randjelović i Strahinja Rašović. Mandić i Viktor Rašović su imali po dve asistencije mada je sigurno dodavanja za realizaciju bilo mnogo više.

- Izraelci nisu pružili neki otpor, ali smo držali ritam do kraja i zbog toga smo zadovoljni.Očekuje nas sada Nemačka i verujem da ćemo nastaviti u ovom stilu. Što se organizacije tiče sve je na vrhunskom nivou, i da hoću ne mogu da nađem primedbe – rekao je Radomir Drašović.

Sava Ranđelović se nije mnogo obazirao na utakmicu:
- Videli ste rezultat, sve smo ispoštovali od prvog do poslednjeg minuta. Taj pristup je jako bitan za mečeve koji nam slede.

Vuk Milojević je upisao prve golove u karijeri na Evropskom prvenstvu:
- Hteli smo da odigramo što je moguće bolje, da osetimo atmosferu. Slede nam daleko teži rivali i posebno osmina finala za koju hoćemo da budemo maksimalno spremni.