Foto: partizan.rs

Partizan bolji u derbiju kola

Sport Autor: M.S. | 21:28 Subota, 02 12 2023 Foto: partizan.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu u 17. kolu Superlige Srbije rezultatom 3:1.

Nakon debakla u prethodnom kolu protiv TSC-a (4:0), lider na tabeli je izbegao još jedan kiks, ovaj put protiv Vojvodine, pa tako sada imaju šest bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, koja bi eventualnom pobedom u Kruševcu protiv Napretka došla na tri boda zaostatka u odnosu na najvećeg rivala.

Bio je Partizan nešto bolji rival u prvom poluvremenu, posebno u finišu ovog dela igre, ali nije bilo izrazitih prilika. Ipak, imao je golman novosadskog tima dosta posla, sve pokušaje Partizana u prvom poluvremenu golman Vojvodine je odbranio.

Na pauzu se otišlo bez golova, ali je u nastavku meča, već u 53. minutu Partizan poveo golom Kanutea. Kalulu je deset minuta kasnije propustio priliku da duplira vođstvo Partizana. 

Vojvodina je izjednačila golom Uroša Nikolića posle sjajnog centaršuta Zukića, što je izazvalo šok u Humskoj. Ipak Voša nije uspela da napravi iznenađenje i primila je dva gola na isteku utakmice. Gol za novo vođstvo Partizana postigao je Zahid u 88. minutu, da bi u 95. minutu bio dosuđen penal za domaćina koji je iskoristio Saldanja i tako potvrdio pobedu svog tima.

Tako je vodeći tim Superlige stigao do još jedne važne pobede u trci za šampiona Srbije.