Foto: crvenazvezdafk.com

Pobeda Crvene zvezde na startu prolećnog dela prvenstva

Sport Autor: M.S. | 18:34 Subota, 10 02 2024 Foto: crvenazvezdafk.com

Slavili su fudbaleri Crvene zvezde protiv Voždovca na otvaranju prolećnog dela sezone u sjajnoj atmosferi koju su napravili navijači, rezultatom 2:1. Vratio se Vladan Milojević pobedom na zvezdinu klupu, a pogađali su Milan Rodić i Piter Olanjinka. 

Uželeli su se navijači Crvene zvezde fudbala kog na Marakani nije bilo skoro dva meseca, pa je tako fudbalere dočekao gromoglasan aplauz. Veliki aplauz dobio je i Vladan Milojević, trener povratnik na klupu crvene zvezde, ali i Milan Rodić kojem je sportski direktor Mitar Mrkela uručio dres sa brojem 300 koji simboliše broj odigranih utakmica. Slavljenik Rodić se upisao i u strelce u devetom minutu kada je sa ivice kaznenog prostora zahvatio loptu i od stative snažno pogodio, što mu je ukupno 13. gol u Zvezdinom dresu. Prednost je udvostručena već u 16. minutu kada je Šljivić šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta se odbila do Pitera Olanjinke koji je savladao Katića.

Imala je zvezda još nekoliko šansi koje nije iskoristila, a pogodak Ndiaje-a poništen je zbog faula nad Katićem posle asistencije iz VAR sobe.

Gol za Voždovac postigao je Nešković u 86. minutu.