Foto: Twitter/ Rafa Nadal

Rafael Nadal zbog povrede PROPUŠTA i masters u Madridu

Sport Autor: B.O. | 13:08 Četvrtak, 20 04 2023 Foto: Twitter/ Rafa Nadal

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je da odustaje od nastupa na mastersu u Madridu, pošto se još nije oporavio od povrede.

Kako je naveo, Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim i Rolan Garos su mu najvažniji turniri u karijeri, a sada je odustao od trećeg od pet najznačajnijih turnira na šljaci.

“Prošlo je dosta vremena otkako sam direktno komunicirao sa vama. Bilo je to teških nekoliko nedelja i meseci. Kao što znate, pretrpeo sam tešku povredu u Australiji, na Psoasu. U početku je trebalo da bude period oporavka od šest do osam nedelja, a sada smo na četrnaest. Realnost je da situacija nije onakva kakvu bismo očekivali. Sve medicinske indikacije su ispoštovane, ali nekako evolucija nije bila onakva kako su nam u početku rekli i nalazimo se u teškoj situaciji.

Nedelje prolaze i imao sam iluziju da mogu da igram na turnirima koji su mi najvažniji u karijeri kao što su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim, Rolan Garos, a trenutno su mi nedostajali Monte Karlo i Barselona . Nažalost, neću moći da budem u Madridu", poručio je Nadal.