Foto: ig/diefalsche9

Francuska, Belgija i Portugalija PLASIRALE SE na Evropsko prvenstvo

Sport Autor: K.C. | 19:58 Subota, 14 10 2023 Foto: ig/diefalsche9

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se večeras na Evropsko prvenstvo 2024. godine, pošto je u Amsterdamu pobedila Holandiju sa 2:1, u utakmici u kvalifikacionoj Grupi B.
Francuska je povela golom Kilijana Mbapea, u sedmom, a povećala vođstvo još jednim pogotkom Mbapea u 53. minutu. Konačan rezultat postavio je Kvilindsi Hartman u 83. minutu.

Fudbaleri Belgije plasirali su se na EURO2024, pošto su u Beču pobedili Austriju sa 3:2.
Belgija je povela golovima Dodija Lukebakija u 12. i 55. minutu, a treći gol postigao je Romelu Lukaku u 58. Pogodak za domaći tim postigao je Konrad Lajmer u 73. minutu, a Marsel Sabicer postavio je konačan rezultat iz jedanaesterca u 84. minutu.

Fudbalska reprezentacija Portugala takođe se kao prvoplasirana plasirala na predstojeće Evropsko prvenstvo pošto je u Portu pobedila Slovačku sa 3:2, u sedmom kolu Grupe J.
Portugal je poveo golom Gonsala Ramosa u 18. minutu, a prednost je udvostručio Kristijano Ronaldo pogotkom iz jedanaesterca u 29. Slovačka je smanjila golom koji je David Hancko postigao u 69. minutu, ali je nova dva gola prednosti domaćima doneo Ronaldo, svojim drugim golom na meču u 72. minutu.
Konačan rezultat postavio je Stanislav Lobotka pogotkom u 80. minutu.