Foto: tw/WireHoops

ŠOK! Srbija na Evropskom prvenstvu BEZ Teodosića - Pešić precrtao kapitena!

Sport Autor: K.C. | 08:17 Utorak, 09 08 2022 Foto: tw/WireHoops

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša Teodosića, prenose domaći mediji.

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije precrtao je Miloša Teodosića sa spiska igrača za Evropsko prvenstvo.

Informaciju su preneli brojni domaći mediji, a uskoro se očekuje i reakcija iz Košarkaškog saveza Srbije. 

Teodosić je tako prvi put u dugoj seniorskoj reprezentativnoj karijeri, "precrtan" sa spiska učesnika nekog od prvenstava.

Kapiten reprezentacije je došao na pripreme i odazvao se pozivu, kao što je to bio slučaj u prethodnih 15 godina, uprkos problemima sa povredom, zbog koje je i ranije propustio neka velika takmičenja kao što je šampionat Evrope 2017. i Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Iskusni 35-godišnji plejmejker debitovao je 2007. godine u dresu Srbije pod trenerskom palicom Zorana Moke Slavnića, a potom bio neizostavni deo reprezentacije koju su vodili Dušan Ivković i Aleksandar Đorđević.

Srbiju je predvodio do srebrnih medalja na Olimpijskim igrama 2016, Svetskom prvenstvu 2014. i Evropskom prvenstvu 2009. godine.

Pod vođstvom selektora Pešića, za Srbiju je upisao dva nastupa protiv Letonije i Belgije u okviru kvalifikacija za SP.

Ovim povodom, na svom instagram nalogu oglasila se i supruga Miloša Teodosića, Jelisaveta Orašanin - Mnogi nisu hteli da igraju za reprezentaciju, ali jedan je uvek TEO.

"Orlovi" su sa pripremama počeli 1. avgusta u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Prvi kontrolni meč zakazan je za 13. avgust, kada će se Srbija sastati protiv Crne Gore u Beogradu.

Četiri dana kasnije, "orlovi" igraju sa Slovenijom, u Ljubljani.