Foto: tw/MobilePunch

ŠOK! Žoze Murinjo dobio OTKAZ!

Sport Autor: K.C. | 10:50 Utorak, 16 01 2024 Foto: tw/MobilePunch

Italijanski fudbalski klub Roma okončala je saradnju sa trenerom Žozeom Murinjom.

„Vučica" se zahvalila Portugalcu posle dvoipogodišnje saradnje pune rezultatskih oscilacija.

„Želimo da se zahvalimo Žoze u ime svih nas i Rome za njegovu strast i trud otkako je došao u klub", saopštili su vlasnici kluba Den i Rajan Fridkin.

„Uvek ćemo imati sjajne uspomene na njegovo vreme u Romi, ali verujemo da je momentalna promena u najboljem interesu kluba. Želimo Žozeu i njegovim asistentima sve najbolje u budućim poduhvatima".

Murinjo je sa Romom osvojio inauguralno izdanje UEFA Lige konferencija, što je bio prvi međunarodni trofej rimskog kluba u istoriji i prvi generalno posle 14 sezona.

Prošle sezone je doveo Romu do finala Lige Evrope, ali je „vučica" doživela bolan poraz na penale od Sevilje, nakon čega je Murinjo javno kritikovao sudiju Entonija Tejlora.

Murinjo je obeležio prvu dekadu 21. veka osvojivši Ligu šampiona sa autsajderom Portom, nakon čega je dominirao sa Čelsijem u Engleskoj, a onda Evropu pokorio opet sa Interom 2010.

U međuvremenu je vodio Real Madrid, još jednom Čelsi, potom Mančester junajtedom s kojim je osvojio Ligu Evrope, a pre Rome je kao trener Totenhema otpušten neposredno pre finala Liga kupa.

S takvim ponašanjem nastavio je i u tekućoj sezoni u Seriji A zbog čega je nekoliko puta kažnjavan, pa je tako 60-godišnjak zbog suspenzije propustio meč sa Milanom na San Siru, za koji se ispostavilo da je bio poslednji u Rimu.

Osim toga, u Seriji A je bio daleko od vrha tabele, obe prethodne sezone je završavala na šestom mestu.

U tekućoj „Romi" ide još gore jer je na sredini takmičenja tek deveta, što ne garantuje izlazak u Evropu.

Kap koja je prelila čašu bila je utakmica u Kupu sa gradskim rivalom Lacijom koji je bio bolji od Rome (1:0), kao i od Milana (3:1) u poslednjem meču serije A.

Ono što je posebno poražavajuće za vlasnike kluba jest učinak Rome protiv ekipa koje se bore za međunarodnu scenu.

Spekuliše se da bi Murinja na klupi Rome trebalo da zameni živa legenda kluba Danijele de Rosi, koji je tek na startu trenerske karijere, a svoj prvi angažman je okončao otkazom u drugoligašu SPAL-u prethodnog proleća.