Foto: fb/košarkaški savez srbije

Spisak reprezentativaca za EP u sredu!

Sport Autor: M.S. | 14:23 Utorak, 30 08 2022 Foto: fb/košarkaški savez srbije

Selektor Srbije Svetislav Pešić danas je na konferenciji za medije saopštio da će spisak "putnika" za Evropsko prvenstvo biti objavljen u sredu nakon poslednjeg treninga naše reprezentacije.

Igrači koji su na spisku selektora, a koji nisu nastupali na prethodne dve utakmice kvalifikacija za svetsko prvenstvo su: Nemanja Bjelica, Nemanja Nedović i Boriša Simanić. Protiv Grčke u sastavu nije bio Filip Petrušev, a protiv Turske Dušan Ristić.

Na spisku selektora Pešića trenutno se nalaze: Dejan Davidovac (CSKA); Vanja Marinković (Baskonija); Nikola Kalinić (Barselona); Vladimir Lučić (Bajern Minhen); Ognjen Dobrić (Crvena zvezda); Nikola Jokić (Denver Nagets); Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost); Vasilije Micić (Anadolu Efes); Marko Gudurić (Fenerbahče); Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen); Nikola Milutinov (CSKA); Dušan Ristić (Fuenlabrada); Filip Petrušev (Anadolu Efes); Marko Gudurić (Fenerbahče); Nemanja Nedović (Crvena zvezda); Boriša Simanić (Saragosa).

Reprezentacija Srbije nastupaće u D grupi, koja će se takmičiti u Pragu, a rivali će joj pored domaćina Češke biti još i Holandija, Finska, Izrael i Poljska.

Šampionat startuje prvog septembra, a Srbija prvi meč igra drugog septembra od 21 čas u praškoj „O2 areni“. Rival „Orlovima" biće Holandija.

Srbija je na prošlom EP osvojila srebrnu medalju – tada je u finalu od našeg tima  bila bolja reprezentacija Slovenije.