Foto: fb/Dragan Stojković Piksi

Srbija danas čeka spisak za Evro! ŠOK odluke selektora Srbije!

Sport Autor: K.C. | 08:04 Utorak, 28 05 2024 Foto: fb/Dragan Stojković Piksi

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, danas će u 9 časova saopštiti kojih 26 fudbalera će biti na spisku za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula.

Srbija će igrati u grupi C zajedno sa Danskom, Engleskom i Slovenijom, a na širem spisku selektora se nalazi 35 fudbalera.

Na spisku neće biti Nemanje Radonjića, koji je odlučio da se oprosti od reprezentacije dokle god je selektor Dragan Stojković Piksi, ali to nije sve kada su u pitanju iznenađenja.
Na spisku nema ni Nemanje Gudelja, fudbalera Sevilje, ali ni Strahinje Erakovića, štopera Zenita

Obojica su bili na širem spisku od 35 fudbalera, a pošto su bile najave da se Gudalj uspešno oporavio od povrede, ova odluka je mnoge iznenadila, jer je reč o jednom od najstandardnijih reprezentativaca u eri Dragana Stojkovića Piksija, ali je to bio slučaj i kod prethodnih selektora.

Gudelj je nedavno protiv Barselone odigrao 11 minuta u poslednjem kolu Primere, prethodno skoro mesec dana nije bio u sastavu tima zbog povrede, tako da ova Piksijeva odluka verovatno ima i neke veze sa tim što možda nije u potpunosti spreman.

Što se tiče Erakovića, on je nedavno sa Zenitom uzeo titulu u Rusiji, bio je standardan na terenu i igrao sve mečeve, dok se našao i na Piksijevom spisku na poslednjem okupljanju. Protiv Rusije je odigrao 90 minuta, protiv Kipra je ušao u finišu.

Nije isključeno i to da će Piksi u Nemačku povesti i jednog mladog igrača koji želi da se dokaže i na internacionalnoj sceni. Te će se zbog toga do kraja nadati pozivu Samed Baždar, Aleksandar Ćirković, Matija Gluščević i Mihailo Ivanović.