Foto: ig/fudbalskisavezsrbije

Srbija u Podgorici do pobede od 2:0

Sport Autor: P.D. | 22:40 Ponedeljak, 27 03 2023 Foto: ig/fudbalskisavezsrbije

U Podgorici su reprezentacije Crne Gore i Srbije odigrale meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024.

Prvo poluvreme je završeno nerešenim rezultatom 0:0 ali pored takvog rezultata još više je nerešena bila igra u tom delu meča. Srbija je imala daleko veći posed lopte, a Crna Gora je imala više udaraca u pravcu protivničkog gola. Reprezentativci Srbije su prvu priliku i šut ka golu imali tek posle 29 minuta igre. Neinventivno prvo poluvreme nije donelo uzbuđenje kakvom su se nadali navijači oba tima.
Na početku drugog poluvremena Dragan Stojković je izvršio dve izmene. U igru je ušao Dušan Vlahović i trebalo je to da donese otvoreniju i napadačkiju igru Srbije. Međutim, usledilo je nekoliko dobrih napada crnogorskog tima, a igra reprezentativaca Srbije postala je nervoznija a i dalje bez rezultatske promene.

Tek u 78. minutu u jednom od napada srpskih reprezentativaca lopta je stigla do Vlahovića koji je majstorski usmerava ka golu protivnika i Srbija vodi sa 1:0. Usledila je provera putem VAR tehnologije jer je postojala sumnja u ofsajd poziciju jednog od srpskih igrača, ali je pogodak priznat.

Do kraja meča bilo je još izmena na obe strane, u 85. minutu teren je napustio i Aleksandar Mitrović a šansu je dobio Uroš Račić. Nije bilo u završnici meča više uzbuđenja. Čak ni vođstvo Srbije nije previše promenilo ritam igre nijednog tima na stadionu pod Goricom. Ipak, u poslednjem minutu petominutne nadoknade došlo je do brzog kontranapada Srbije. Živković je proigrao Lukića, a Lukić uspeva da doda loptu Vlahoviću koji postiže drugi pogodak za konačni rezultat 2:0 za Srbiju.

U drugom meču iste kvalifikacione grupe Mađarska je savladala ekipu Bugarske rezultatom 3:0 u Budimpešti.