Srpski olimpijac PAO NA DOPING TESTU!

Sport Autor: K.C. | 11:55 Petak, 29 03 2024

Tokom Svetskog prvenstva u Dohi, jedan od najboljih srpskih plivača Uroš Nikolić pao je na doping testu,  pa mu je zbog toga ugrožen nastup na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Beogradu, ali i Olimpijskim igrama u Parizu koje su na programu ovog leta. Nikolić je već propustio prvenstvo Srbije, a pitanje je kada će moći ponovo u bazen ako se dokažu optužbe protiv njega.

Kako prenosi "Sportklub", Uroš je bio pozitivan na zabranjenu supstancu pseudoefedrin, Svetska antidopng agencija (WADA) je prihvatila da se uradi takozvani „retroaktivni tue“, odnosno Nikolić je priložio svu dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja. Sada se čekaju dalji koraci i odluka o eventualnim sankcijama prema srpskom plivaču.

Nikolić če pokušati da izbegne suspenziju koja bi mogla da ima nesagledive posledice na njegovu karijeru. Uroš je deo srpske štafete na 4x100 metara, a ukoliko ne bude mogao da se takmiči u narednom periodu reprezentacija će biti u velikom problemu. Rezultat koji je nacionalni tim ostvario u Dohi biće poništen ukoliko se potvrdi da je Uroš Nikolić bio dopingovan, ali će Srbija svakako otputovati u Pariz na Olimpijske igre jer trenutno ima 13. najbolje vreme na svetu.

Doduše, u tom slučaju bi se pojavio novi problem - reprezentaciji bi falio četvrti plivač u štafeti! Moralo bi da se odluči ko će uskočiti u bazen umesto Nikolića i pokušati sa Andrejom Barnom, Velimirom Stjepanovićem i Nikolom Aćinom da se domogne medalje za Srbiju.