Foto: fb/sport.ba

Šta se dešava sa našim napadačem?

Sport Autor: M.S. | 14:01 Ponedeljak, 19 09 2022 Foto: fb/sport.ba

Srpski reprezentativac Luka Jović odbio je da uđe u igru za Fjorentinu u meču protiv Verone.

Jović nije dobio šansu u startnoj postavi. Jedan od razloga je i taj što je prethodnih dana imao problema sa blažom povredom.Trener Vinćenco Italijano je želeo da ga uvede na teren u drugom poluvremenu, ali Luka nije smatrao da se spreman.

Vest o tome plasirao je lokalni portal Firenzeviola, na osnovu otkrića TV kanala DAZN.

Vrlo interesantnu pozadinu situacije kada je zamenjen (starter Fiorentine) Kuame otkrio je kanal DAZN. Trener Italijano se okrenuo ka klupi i pitao Jovića kako se oseća, jer je hteo da ga tada uvede u igru umesto Kuamea. Srbin mu je, međutim, odgovorio da se ne oseća 100 odsto spremnim i da bi on više voleo da ne ulazi u igru. Kao rezultat toga, trener "ljubičastih" je ubacio sveže snage u vidu Kabrala - navodi se se na Firenzaviola sajtu.

Naš reprezentativac ovog leta je stigao u Firencu iz Real Madrida u nadi da će dobiti adekvatnu minutažu. Do sada je na deset mečeva postigao jedan gol, a u poslednje vreme je izgubio i mesto startera.

Po ovom pitanju oglasio  se i pomoćni trener Fjorentine odgovarajući na pitanje novinara:

Posle meča se na konferenciji za medije umesto Italijana pojavio se njegov pomoćnik Danijel Nikolini, kojeg su takođe upitali i o tome zašto Jović nije igrao. 

"Izbor Kuamea je jednostavan. Verona igra čovek na čoveka, bile su nam potrebne određene karakteristike u napadu. Izbor je diktiran ovim. Luka je dobio udarac u Istanbulu, pokušao je ali nije bio na 100 odsto, rekao nam je da nije baš dobro, pa smo radije stavili Kabrala. Nisam primetio da li se zagrevao" - rekao je pomoćni trener.