Foto: x/ECdeportes

Teniska SENZACIJA! Karlos Alkaraz izgubio u Majamiju!

Sport Autor: K.C. | 07:35 Petak, 29 03 2024 Foto: x/ECdeportes

Španski teniser Karlos Alkaraz izgubio je od Grigora Dimitrova, veterana iz Bugarske, koji je prilično lako i veoma ubedljivo pobedio, rezultatom 6:2, 6:4.

Taman kada se činilo da se Karlos Alkaraz vratio na mesto trenutno najboljeg tenisera sveta, pobedivši u nedavnom finalu Indijan Velsa dotad nezaustavljivog i u 2024. godini neporaženog Janika Sinera, Španac je razočarao svoje navijače, a obradovao sve kojima je Novak Đoković u srcu, jer ga još neko vreme neće skinuti sa vrha ATP liste.

Na ovom turniru iz serije 1000, na kome je prošle godine već na startu, tačnije u svom prvom meču a drugom kolu nadmetanja, doživeo šok protiv Roberta Karbaljesa Baene (2:6, 1:6), Španac je ovoga puta dogurao malo dalje.

Mladi Španac igrao je prilično traljavo, a bugarski teniser fantastično koristio svaku ukazanu priliku.

Bilo ih je baš mnogo.

Počev od servisa, koji je na momente bio ispod nivoa za vrhunske tenisere, Alkaraz je omogućavao suparniku da se razmahne onda kada bi, protiv ostalih kvalitetnih igrača, mahom bio u potpunoj defanzivi. 

A kada je Dimitrov osetio da "može", počeo je da teroriše mladog favorita.

Zapravo, jedini put kada bi se činilo da drugi teniser sveta preti, bilo je kada je Bugarin servirao za 5:2, a Španac napravio brejk bez izgubljenog poena.

- Tad je slao rakete - bio je komentar Dimitrova posle meča o momentima kada bi se Alkaraz "budio".

Ali, privremena radost 20-godšnjaka zbog izjednačenja na 4:4 trajala je baš kratko. Em je njegov suparnik osvojio naredni servis-gem, em je potom brejkom, uz samo jedan izgubljeni poen, stavio tačku na ovu senzaciju.

Grigor Dimitrov će u polufinalu mastersa u Majamiju igrati protiv Aleksandera Zvereva, koji je u dva seta nadigrao Fabijana Marožana iz Mađarske.

U drugom polufinalu igraće se derbi, Janik Siner protiv Danila Medvedeva.

Imajući u vidu ovo ispadanje Alkaraza u četvrtfinalu, drugoplasirani Španac će od narednog ponedeljka imati 8.645 bodova, što je i dalje prilično daleko od lidera: Novak Đoković će ostati prvi na ATP listi sa 9.725 - ništa nije izgubio ovogodišnjim odustajanjem od mastersa na Floridi, jer ni 2023. tamo nije učestvovao.

Pritom, Alkaraz bi mogao da izgubi drugo mesto, ako Siner dođe do nove titule jer bi tada Italijan stigao do 8.710 bodova, čime bi za 65 bodova prestigao svog rivala iz Španije.