Foto: tw/espn

Tokom meča Holandija-Argentina PREMINUO SPORTSKI NOVINAR Grent Val

Sport Autor: K.C. | 10:39 Subota, 10 12 2022 Foto: tw/espn

Svetski mediji preneli su tragičnu vest o smrti novinara Granta Vala. Američki novinar Grent Val preminuo je u 48. godini na Svetskom prvenstvu u Kataru.
Val je sa Mundijala izveštavao za "CBS Sport", a umro je u novinarskoj loži na stadionu tokom meča između Argentine i Holandije.

Uzrok smrti tek će biti saopšten. Iako se već danima osećao loše postoje i neke sumnje da se ipak ne radi o prirodnom uzroku smrti.

Sam Val je govorio da se već desetak dana osećao loše i to je pripisivao prekomernom radu.

U međuvremenu, mnogi su se oprostili od njega, između ostalog i Lebron Džejms i Fudbalski savez SAD. Supruga Grenta Vala zahvalila je svima na izrazima saučešća zbog ove tragedije.

Iako je zvanična verzija da mu se slošilo i da je umro od posledica verovatno prevelike iscrpljenosti, njegov brat Erik sumnja u takvu verziju bratovljeve smrti. Pogotovo s obzirom na incident kada je novinar pokušao da na stadion u Kataru uđe noseći majicu sa duginim bojama. Tada ga je obezbeđenje zadržalo i zahtevalo da skine majicu.

„Ja sam razlog zbog kojeg je nosio majcu sa LGBT zastavom na Svetskom prvenstvu. Ne verujem da je moj brat tek tako preminuo, verujem da je ubijen“, poručio je Erik Val.

Kolega Grenta Vala je poručio da je samo nekoliko minuta pre smrti sedeo sa njim, da su se šalili i smejali zajedno.

Poruke poznatog novinara od prethodnih dana sada dobijaju novu konotaciju 

„Telo mi je popustilo, veliki stres i mnogo napora mogu to da ti urade. Poslednih 10 dana je utisak meč SAD-Holandija. Osećam veliki pritisak i nelagodnost u grudima u poslednje vrem. Išao sam kod lekara. Rekli su mi da nemam kovid, i da je verovatno reč o bronhititsu. Dali su mi antibiotike i sirup i već seosećam malo bolje. Ipak, još uvek nisam dobro“, poručio je tada Val.

Jučerašnja tragedija podigla je veliku buru u svetskoj javnosti i ovo je još jedan od skandala koji prati Mundijal.

Uoči smrti njegovi simptomi postali su toliko ozbiljni da je morao da ode na kliniku u Kataru.

- Išao sam kod lekara. Rekli su mi da nemam kovid, i da je verovatno reč o bronhititsu. Dali su mi antibiotike i sirup i već se osećam malo bolje. Ipak, još uvek nisam dobro - poruka je koja je prethodila tužnoj vesti sa stadiona u Kataru.