Foto: ig/waterpolo_serbia

Vaterpolisti Srbije danas protiv Hrvatske u ČETVRTFINALU Svetskog prvenstva

Sport Autor: K.C. | 08:50 Sreda, 29 06 2022 Foto: ig/waterpolo_serbia

Danas će vaterpolo reprezentacija Srbije igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva sa Hrvatskom, a utakmica u Budimpešti počinje u 16 sati.

Srbija je kao prva u grupi prošla dirketno u četvrtfinale, dok je Hrvatska morala preko baraža u kojem je pobedila Gruziju. Iz hrvatskog tabora preuzimaju ulogu favorita. Selektor Ivica Tucak očekuju pravi sportski meč i pobedu svog tima. 

''Znamo ko nam je protivnik i uveren sam da možemo da izborimo to polufinale" rekao je hrvatski vaterpolista Ivan Krapić.

Branislav Mitrović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije očekuje da naš nacionalni tim pruži maksimum.

"Mi nikada nismo bežali od pritiska, niti bilo čega drugog. Nek priča ko šta hoće, mi ćemo se baviti nama. Okolo neka se priča, svako na to ima pravo. Mi nećemo da pričamo unapred, idemo da igramo i pričaćemo u bazen", rekao je Mitrović.

"Ovo je prva ozbiljna utakmica za novu ekipu. Odličan je protivnik. Motivisani i mentalno maksimalno spremni možemo da im pariramo. Mi iskusniji ćemo pokušati da mlađe kolege koji je ovo veliki ispit usmerimo na takmičarski put i da ekipu pripremimo da pruži maksimum, pa šta bude'', dodao je kapiten srpske reprezentacije.