Foto: tw/printscreen

Veliki ATLETSKI događaj stiže u Beograd!

Sport Autor: K.C. | 10:09 Četvrtak, 28 09 2023 Foto: tw/printscreen

Domaćinstvo Svetskog prvenstva u atletskom krosu 2024. god, Međunarodna asocijacija atletskih federacija oduzela je Hrvatskoj i odlučeno je da se to takmičenje održi u Beogradu, zvanično je objavljeno.

U prvi mah, takmičenje je trebalo da se održi u Medulinu i Puli u februaru iduće godine, međutim zbog finansijskih problema i nedovoljno dokaza da će projekat biti realizovan, morala je da reaguje svetska krovna organizacija.

Kako se navodi u saopštenju, oduzimanje domaćinstva je došlo kao posledica toga što „pripreme za održavanje takmičenja nisu dovoljno odmakle" da bi se prvenstvo održalo u Hrvatskoj.

Tako će Srbija, posle organizacije Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine, Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine, pa potom i najbolje organizovanog Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine,  30. marta 2024. godine organizovati Svetsko prvenstvo u krosu. 

Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou rekao je:

- Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Posle nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija našeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama.

Svetsko prvenstvo u krosu okuplja najbolje atletičare iz čitavog sveta, pružajući im priliku da se takmiče na zahtevnoj kros stazi koja će se održati u Parku prijateljstva, pored reke Dunav, u srcu Beograda.

Očekuju se uzbudljive trke i nezaboravni trenuci, a beogradska publika će imati priliku da podrži najbolje trkače sveta.