Foto: fb/Fudbalski savez Srbije

Žreb prvog kola Kupa Srbije

Sport Autor: M.S. | 12:01 Petak, 16 09 2022 Foto: fb/Fudbalski savez Srbije

Izvlačenje parova šesnaestine finala Kupa Srbije biće održano u ponedeljak od 13 časova u prostorijama FSS na Terazijama. Kako je navedeno, izvlačenje će biti održano bez prisustva predstavnika klubova, uz direktan prenos na Jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije. 

U prvom šeširu su klubovi koji su prošle sezone nastupali u Super ligi Srbije: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički (Niš), Voždovac, TSC, Vojvodina, Napredak, Radnik, Kolubara, Mladost (Lučani), Spartak, Novi Pazar, Radnički 1923, Metalac i RFK Novi Sad.

Među nepovlašćenim ekipama su 11 timova iz Prve lige Srbije, kao i pet pobednika iz predtakmčenja Kupa: Mladost GAT, Javor, Železničar (Pančevo), IMT, Inđija, OFK Žarkovo, Radnički (SM), Loznica, RFK Grafičar, Rad, Mačva, Polet (Ljubić), Zlatibor, Kabel, Radnički (Novi Beograd) i GFK Jagodina. 

FSS je među povlašćene timove uvrstio i RFK Novi Sad, ekipu koja se sada takmiči u Prvoj ligi Srbije, a nasledila je Proleter iz Novog Sada. Takođe, OFK Žarkovo, koje je istupilo iz Prve lige Srbije prebačeno je u Beogradsku zonu, ali je ovaj klub dobio pravo da se takmiči u Kupu Srbije na osnovu “starih zasluga”.