Foto: tw/usopen

Zverev ELIMINISAO drugog tenisera na svetu u drami za POLUFINALE AO

Sport Autor: K.C. | 15:47 Sreda, 24 01 2024 Foto: tw/usopen

Nemački teniser Aleksandar Zverev izborio je plasman u polufinale Australijen opena nakon što je demolirao Alkaraza sa 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4,
za više od tri sata igre, iako se učinilo da duel neće trajati ni puna dva.

Zverev je po prvi put u karijeri savladao Top 5 igrača na Grand slemu i prvi put je savladao Top 10 igrača na Australijen openu.

Nastavlja Zverev sa odličnim rezultatima u duelima sa mladim igračem iz Murcije. Bio je ovo peti trijumf za Zvereva u duelima sa Alkarazom, koji ga je porazio samo triput.

Španac tako neće ostvariti predviđanja o velikom finalu s najboljim teniserom na svetu Novakom Đokovićem, desetostrukim osvajačem u Melburnu.

Poraz od Zvereva ga je ostavio i bez prvog mesta na ATP listi.

Kada je počinjao Australijen open samo dva tenisera su mogla da skinu Đokovića sa ATP liste na čijem vrhu je ovog ponedeljka započeo 409. nedelju. To su bili Karlos Alkaraz i Danil Medvedev, ali oni više nemaju šanse. Jedan jer je ispao, a drugi jer Novak nije ispao. 

Karlos Alkaraz je morao da stigne kolo više od Novaka kako bi ga prestigao, a kako je ispao jedno kolo ranije jasno je da će imati zaostatak, ma kako da se turnir za Novaka završi. Sa druge strane Danil Medvedev i sa pobedom na turniru dolazi samo" do 9.465 bodova na ATP listi, dok je Novak već sada obezbedio da narednog ponedeljka ubeleži 9.855 poena.

Zverev će se u petak sastati s Rusom Danilom Medvedevim, koji je sa 7:6 (7:4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4 u četiri časa bespoštedne borbe bio uspešniji od ambicioznog Poljaka Huberta Hurkača.

Čeka se satnica i za Đokovićev susret s Italijanom Janikom Sinerom.

Termini su u petak u 2 časa po našem i u 9 časova.

Finale je u nedelju u 9 sati.