Foto: tw/kkcrvenazvezda

Zvezda POBEDILA Mornar iz Bara i preuzela vrh ABA lige

Sport Autor: K.C. | 08:29 Utorak, 21 11 2023 Foto: tw/kkcrvenazvezda

Košarkaši Crvene zvezde su lako savladali Mornar u utakmici 8. kola regionalne ABA lige na domaćem terenu u dvorani „Aleksandar Nikolić" sa 20 poena razlike - 95:75.

Izabranici Janisa Sferopulusa nisu ispuštali prednost od starta meča i bez velike muke, rutinski priveli utakmicu kraju, upisavši i treću uzastopnu pobedu.

Zvezda je mnogo bolje otvorila meč i na krilima prvo Rokasa Giedraitisa, a potom i Marka Simonovića došla do dvocifrene prednosti.

Trener Crvene-Zvezde, Janis Sferopulos istakao je da su košarkaši imali profesionalan odnos i da su zasluženo slavili pobedu.

- Imali smo profesionalan odnos kako bismo pobedili, ali sa druge strane smo imali šansu da rotiramo sve igrače, svi su mogli da igraju. Još jedna stvar, hteli smo da stavimo Marka Simonovića posle povrede i bolesti. Dugo nije bio tu. Uspeli smo u tome. Bila je to utakmica gde smo dobro igrali od početka do kraja, bili smo fokusirani, ima par stvari koje možemo da unapredimo. Zadovoljan sam zbog igrača, imali su svi svoj doprinos, došli su da igraju.

U redovima Zvezde, najraspoloženiji je bio Majk Tobi sa 16 poena i šest skokova, pratio ga je Marko Simonović sa 13 poena i sedam skokova. Dvocifreni su bili još Rokas Giedraitis, Stefan Lazarević i Nemanja Nedović(9as) sa po 11 poena.

Kod Mornara, Taj Voler je upisao 14 poena, Aleksander Gavrilović 13, a dvocifren je bio i Nemanja Vranješ sa 10 poena.

U narednom kolu regionalnog takmičenja, Zvezda gostuje Krki, dok Mornar dočekuje Split.