Foto: tw/IndySport

Aleksandar Zverev OSLOBOĐEN optužbi za zlostavljanje

Svet Autor: K.C. | 21:31 Utorak, 31 01 2023 Foto: tw/IndySport

Danas je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila da neće preduzeti sankcije protiv nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, koga je bivša devojka optužila za nasilje, smatrajući da nema dovoljno dokaza.

U oktobru 2021. godine ATP je pokrenula istragu o navodima o fizičkom i psihičkom nasilju koje je iznela ruskinja Olga Šaripova, bivša devojka Zvereva.

Nemac je žestoko negirao da je bio nasilan prema Šaripovoj, koja nije zvanično podnela žalbu protiv tenisera, a ATP je naglasio da je Zverev sve vreme sarađivao sa istragom.

Kako se navodi, Šaripova, Zverev i još 24 osobe saslušane su tokom istrage koja je trajala 15 meseci, a tokom koje su pregledane i tekstualne SMS poruke, audio fajlovi i fotografije, a sve to dao je na uvid Zverev potpuno dobrovoljno.

„Na osnovu odsustva pouzdanih dokaza ili svedočenja, kao i kontradiktornih izjava Šaripove, Zvereva i drugih intervjuisanih, istražitelji nisu mogli da utvrde da su optužbe za nasilje osnovane”, stoji u saopštenju ATP-a.

„Iz ovih razloga, ATP neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Zvereva. Ozbiljnost i složenost optužbi zahtevali su pedantan istražni proces i značajna sredstva. Takođe je zahtevalo da se obratimo specijalizovanim istražiteljima, po prvi put u istoriji ATP-a”, izjavio je direktor asocijacije Masimo Kalveli.