Foto: Pixabay

DRAMA ISPRED BELE KUĆE - Kamionom udario u sigurnosne barijere, policija hitno reagovala

Svet Autor: K.C. | 08:12 Utorak, 23 05 2023 Foto: Pixabay

U ponedeljak uveče, policija je privela vozača kamiona koji je svojim vozilom udario u bezbednosne barijere na Trgu Lafajet ispred Bele kuće u Vašingtonu, saopštio je portparol američke Tajne službe.

U incidentu nije bilo povređenih, a uzrok i drugi detalji ovog incidenta se istražuju - objavio je na svom Tviter nalogu portparol američke Tajne službe Entoni Guljelmi i dodao da su neki prilazi i pešačke staze zatvoreni u okolini, prenosi Rojters.

Obližnji hotel Hej Adams" evakuisan je na zahtev tajne službe, objavio je Vašington post, a televizija VUSA prikazala je uživo video sa kamionom kompanije U-Haul pored niza čeličnih stubova, sa uniformisanim policajcima i policijskim psima pored vozila.

Iz predostrožnosti zadnja vrata kamiona otvorena su uz pomoć robotizovane policijske mašine na daljinsko upravljanje i u kamionu je otkrivena samo lutka, ali ne i neki drugi teret.

Pozivajući se na izjave svedoka, VUSA TV je objavila da je vozač, nakon prvog, i drugi put udario vozilom na barijere na Trgu Lafajet.