Foto: srbija.gov.rs

Akcija potrage za mladićem nestalim na Vlasinskom jezeru se nastavlja

Vesti Autor: M.S. | 19:33 Četvrtak, 24 08 2023 Foto: srbija.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić poručio je danas, tokom razgovora sa roditeljima mladića koji je pre devet dana nestao u Vlasinskom jezeru, da pripadnici MUP-a čine sve što je u njihovoj moći kako bi pronašli njihovog sina.

Gašić je predočio okolnosti koje otežavaju potragu za nestalim 24-godišnjim mladićem, naglasivši da je MUP angažovao i dodatne resurse u potrazi.

Takođe, ministar je obišao pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice koji su ga izvestili o toku i aktivnostima koje preduzimaju prilikom potrage.

Zamenik komandira Ronilačke jedinice Žandarmerije Bojan Škrbić istakao je da su se toj jedinici u intenzivnoj potrazi danas priključili i pripadnici SAJ-a.

On je rekao da od ujutru do uveče ronioci pregledaju dno u potrazi za nestalim licem, a pregled dna se vrši i sonarom, dodavši da su uslovi za ronjenje vrlo teški, da se radi o muljevitom i tresetnom dnu, pri čemu je temperatura vode od devet do 14 stepeni.

Pored Gašića, obilasku terena na Vlasinskom jezeru prisustvovali su komandant Žandarmerije Dejan Luković i komandant SAJ-a Spasoje Vulević.