Ambasada SAD - Nismo zvali Vulina

Vesti Autor: K.C. | 09:21 Utorak, 19 09 2023

Ambasada SAD u Beogradu je danas demantovala da je direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, pozvala na obeležavanje godišnjice misije Halijard" proteklog vikenda.

Obeležavanje godišnjice misije Halijard", akcije spasavanja više stotina američkih pilota iz okupirane Srbije u Drugom svetskom ratu, otvoreni je događaj koji organizuje Fondacija Halijard, i Ambasada SAD svake godine ima čast da učestvuje", preneo je list Danas navode iz Ambasade SAD.

Ove godine, ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil govorio je kako svi treba da crpimo inspiraciju iz misije 'Halijard' i da se zajedno suprotstavimo silama terora i agresije, koje su vratile užase rata na evropski kontinent. Tu poruku podrške miru u Evropi mogli su da čuju svi prisutni, pa i gospodin Vulin, iako ga Ambasada SAD u Beogradu nije lično pozvala da prisustvuje", rečeno je listu Danas u Ambasadi SAD.

Iz Ambasade kažu i da je obeležavanje misije Halijard", u selu Pranjani kod Gornjeg Milanovca, godišnji događaj koji okuplja Amerikance i Srbe kako bi obeležili neverovatan čin herojstva iz doba kada su dva naroda bili saveznici u borbi za oslobađanje sveta od fašističkog terora".

Inače predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vulin dobio poziv za taj skup na kojem je govorio ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.