Foto: rs.ambafrance.org

Ambasador Francuske Košar - Srbija će imati PODRŠKU PARIZA ako NASTAVI EVROPSKIM PUTEM

Vesti Autor: K.C. | 07:36 Petak, 15 07 2022 Foto: rs.ambafrance.org

Ambasador Francuske Pjer Košar rekao je sinoć na prijemu, koji je ambasada Francuske u Beogradu organizovala povodom nacionalnog praznika 14. jula - Dana Bastilje, da francusko-srpsko prijateljstvo nije sazdano samo od sećanja već je zasnovano i na projektu zajedničke budućnosti.

"To je projekat zajedničke budućnosti u Evropskoj uniji", kazao je ambasador i dodao da se u to uverio tokom razgovora koje je vodio za vreme šestomesečnog francuskog predsedavanja Savetom Evropske unije sa srpskim intelektualcima, novinarima, preduzetnicima, predstavnicima lokalnih vlasti, mladima, kada je razumeo da njihove duboke težnje idu u tom pravcu uprkos ponekad nestrpljenju i frustracijama.

Beograd može da računa na pomoć i podršku Pariza ukoliko nastavi evropskim putem, uz iskren i hrabar pristup pomirenju i saradnji sa drugim državama u regionu.
"Za Srbiju kao i za Francusku i druge članice Evropske unije odabir EU ni po čemu ne znači odricanje od sopstvenog identiteta", istakao je ambasador Francuske Pjer Košar.