Foto: ig/buducnostsrbijeav

„Biće još HAPŠENJA-najveći deo rešićemo do utorka, smišljen teroristički napad"

Vesti Autor: K.C. | 10:46 Nedelja, 30 06 2024 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti još hapšenja, da se sada proverava povezanost svih lica sa napadačem na žandarma Miloša Jevremovića i da očekuje da najveći deo tog posla bude rešen do utorka. Vučić je naglasio da je to bio potpuno smišljen teroristički napad i da se ništa slučajno nije dogodilo.

Nije policija imala određena saznanja već je tužilaštvo radilo. Imali ste kompletnu obradu lica po nalogu tužilaštva. Tužilaštvo je to radilo i koliko sam čuo možda i grešim, bilo je pripremano sve, trebalo je još neki detalji da završe za tužioca, da bi imao dovoljno dokaza i da se ide u postupak, odnosno u hapšenje lica", rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Na pitanje do kada će biti na snazi crveni alarm, odnosno crveni nivo bezbednosti, Vučić je rekao da će državni organi najveći deo rešiti do utorka i da će onda biti sve u redu.

Ovo je smišljeni teroristički napad, ništa tu nije slučajnoOn je ciljao odozdo samostrel iz kese nije ni vadio ne očekujući ništa drugačije... Napadač je bio izuzetno dobro obučen i da je strelu ispalio držeći samostrel u kesi, kako bi napad bio potpuno neočekivan", rekao je predsednik Srbije, izrazivši divljenje prema postupanju žandarma Miloša Jevremovića koji je uspeo da bude toliko priseban da ga likvidira i toliko priseban da ne izvadi strano telo iz svog vrata.

On će biti posebno odlikovan a vi znate da ja mimo Sretenja i 15. septembra nijedno odlikovanje nisam dao niti ijedno pomilovanje još nisam dao za ovih 8 godina predsednikovanja", kazao je Vučić i dodao da je Srbija snažna da se izbori sa bilo kakvim vidom terorizma.