Foto: msp.gov.rs

Brojne mogućnosti za dalje unapređenje saradnje sa Surinamom

Vesti Autor: M.S. | 14:44 Četvrtak, 18 04 2024 Foto: msp.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ministra spoljnih poslova, međunarodnog biznisa i međunarodne saradnje Republike Surinam Alberta Ramčanda Ramdina, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom razvoja tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Surinama, utemeljenih na međusobnom poštovanju, razumevanju i solidarnosti.

Ramdin je iskazao posebno zadovoljstvo zbog prilike da ponovo poseti Srbiju i da sa svojim srpskim kolegom razmeni mišljenje o daljem jačanju saradnje dveju zemalja, pri čemu je potvrdio da stav Surinama o nepriznavanju nezavisnosti tzv. Kosova ostaje nepromenjen.    

Tokom razgovora su razmotrene brojne mogućnosti za dalje unapređenje sveukupne bilateralne saradnje, kao i saradnje na globalnom planu i u okviru međunarodnih organizacija.

U tom kontekstu, izražena je obostrana spremnost za jačanje političkog dijaloga, uključujući i razmenu poseta na visokom nivou, osnaživanje ekonomskih veza, kao i saradnje u oblastima, poljoprivrede, turizma, obrazovanja, omladine, sporta i informacionih tehnologija.