Foto: tw/socijalisti

Dačić: "Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna"

Vesti Autor: M.S. | 11:36 Subota, 18 03 2023 Foto: tw/socijalisti

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da će bezbednosne službe nastaviti da rade u cilju očuvanja mira i bezbednosti u našoj zemlji.

Dačić je u izjavi za novinare, nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, rekao i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini.

On je ukazao na to da je situacija u svetu veoma složena i na ivici sukoba velikih sila, ali da mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji.

Sednici Biroa prisustvovali su članovi tog tela – direktor Bezbednosno- informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general-major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.